ΣΧΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ

Το πρόγραμμα τερματοφυλάκων της ακαδημίας μας εντάσσεται στο ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα της Valencia CF Academy Greece, αποκλειστικά για τερματοφύλακες. Στόχος του προγράμματος είναι η συνεχής εξέλιξη και καλύτερη δυνατή προετοιμασία των παιδιών για να γίνουν καλύτεροι τερματοφύλακες, να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση και να διεκδικήσουν την είσοδο τους, ανάλογα με την ηλικία τους, είτε στις επίλεκτες ομάδες του Elite Program,είτε σε επαγγελματικούς συλλόγους του εξωτερικού και της Ελλάδας.

Τα προηγούμενα χρονιά, αρκετοί τερματοφύλακες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μεταπήδησαν σε Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς επαγγελματικούς συλλόγους. Ο τερματοφύλακας μας Ivo Marovits υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Κ23 του ΠΑΟΚ.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Aitor Bass, υπεύθυνος για την προπονητική Μεθοδολογία της Ακαδημίας της Valencia C.F.. και καθηγητής Προπονητικής Τερματοφυλάκων στο European Sports Business School της Βαλένθια. Στόχος του προπονητικού προγράμματος είναι να διδάξει στους νεαρούς μας τερματοφύλακες τα μυστικά των «νυχτερίδων» και να τα φέρει κοντά στο πρόγραμμα προπόνησης τερματοφυλάκων της Βαλένθια.

Προπονητής τερματοφυλάκων στην ακαδημία μας είναι o Κων/νος Μιχάλης.

Ο Κων/νος Μιχάλης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και προπονητής με εμπειρία στην εκπαίδευση νεαρών τερματοφυλάκων σε ακαδημίες της Αττικής.

Από την πρώτη μέρα της συνεργασίας μας τον χαρακτηρίζουν ο επαγγελματισμός και η όρεξη για δουλειά. Με οδηγό την εμπειρία του και το προπονητικό πρόγραμμα τερματοφυλάκων των Σχολών Ποδοσφαίρου της Βαλένθια στοχεύουμε να ανεβάσουμε πιο ψηλά το επίπεδο και την ποιότητα των τερματοφυλάκων μας.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει άλλη θέση που να έχει τέτοια επίδραση στην επιτυχία ή την αποτυχία μιας ομάδας. Οι προπονητές που ασχολούνται με τερματοφύλακες πρέπει να έχουν την κατάλληλη γνώση των συγκεκριμένων τεχνικών, τακτικών και νοητικών δυνατοτήτων που απαιτεί η θέση.

Στόχος του προγράμματος είναι η συνεχής ανάπτυξη που θα αναδείξει και θα βελτιώσει μια σειρά τεχνικών και ψυχικών χαρακτηριστικών του αθλητή.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, δίνεται έμφαση στις τεχνικές δεξιότητες, αλλά και στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων με σταθερό χαρακτήρα (εντός και εκτός πεδίου) και ηγεσίας, δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη συγκεκριμένη θέση, συνδυάζοντας τις αρχές της ευγενούς ανταγωνισμός, ομαδική εργασία, έκφραση και ψυχαγωγία. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣ και σε τομείς όπως: 

  • ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
  • ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 
  • ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Χρήσιμα Βίντεο: Goalkeepers Training at Valencia CF